Despre noi


Despre noi :


Îl cunoşti pe “i”? În limba română umblă în grupuri de câte doi sau de câte trei, iar uneori pur şi simplu se izolează şi stă de unul singur. Şi cratima are obiceiuri “sociale” ciudate – uneori se arată, alteori e pudică şi se ascunde. Dar stai liniştit, n-ai nevoie de vreun al şaselea simţ ca să te prinzi cum e corect. Din contra, există reguli simple şi clare pentru numărul optim de i-uri.

Nu te judecăm! Şi noi am mai chiulit de la şcoală, dar am avut noroc şi s-a întâmplat să nu pierdem fix lecţiile cu cratima. Tu n-ai avut norocul ăsta? Te ajutăm noi! Ba chiar îţi dăm şi bonusuri! Îţi mai împărtăşim din alte taine ale limbii române sau îţi arătăm că nu eşti singur şi că le mai încurcă şi alţii, inclusiv pe la case mai mari.

Citeşte, comentează, sugerează, critică! Tot ce te rugăm este să fii civilizat! Sau să fi? Sau să fiii? Dacă nu eşti sigur, urmăreşte-ne cu încredere!


 

Notă :

Nu suntem nici academicieni, nici lingvişti şi nici profesori de română. Nu suntem nici măcar absolvenţi de Litere. Ba chiar formaţiile şi preocupările noastre profesionale se încadrează mai degrabă în segmentul real, tehnic. Totuşi suntem vorbitori de limba română. Poate că mai greşim, poate că ne scapă elemente de fineţe, dar avem o bază bună şi încercăm să facilităm şi altora accesul la acea bază. Aşadar, sugestiile şi comentariile sunt oricând bine-venite, în măsura în care tonul lor este didactic, nu superior!